'Zomer 2014 definitief voorbij'

Mooi hè, de zomer? Hopelijk heb je er flink van genoten, want de zomer is definitief voorbij. Deze conclusie valt niet alleen uit de voorspellingen te trekken, ook meteorologen zijn het er over eens dat het gedaan is met het mooie weer.

Het regent al dagen, en de temperaturen zijn te laag voor korte rokjes. "We halen met moeite de  twintig graden en we krijgen bijna elke dag buien over ons heen", zo laat de Vlaamse weervrouw Jill Peeters weten aan Het Nieuwsblad. "Als die situatie aanhoudt tot 26 augustus, dan is de zomer eigenlijk al voorbij é", klinkt het in het Vlaams

Niet alleen de Belgen zijn negatief, ook ons eigen KNMI biedt weinig hoop. "Wisselvallig met elke dag kans op buien, maar toch ook af en toe zon. De middagtemperaturen liggen iets beneden het langjarig gemiddelde", luidt de voorspelling voor de komende week.

Ook de week erop kunnen de rokjes nog niet uit de kast. "Grote kans (ca. 80%) op een vrij koel en wisselvallig weertype", voorspelt men tot en met woensdag 27 augustus. "Daarnaast is er een 20% kans op een weertype met temperaturen rond of boven het langjarig gemiddelde", klinkt het laatste sprankje hoop.

Dag zomer