Gesink, Kelderman en Kruijswijk verlengen bij Belkin

Robert Gesink, Wilco Kelderman en Steven Kruijswijk hebben hun contract verlend bij de wielerploeg wat nu nog door het leven gaat als Belkin. De drie renners hebben een contract getekend voor twee jaar bij de ploeg, dat waarschijnlijk verder gaat als Lotto-BrandLoyalty.

Algemeen Directeur Richard Plugge is erg blij met de contractverlengingen. "Met Robert, Wilco en Steven houden we de top van de klassementsrenners in ons midden. We zijn trots dat zij hebben gekozen voor onze visie. Samen met Laurens ten Dam, Moreno Hofland en Sep Vanmarcke hebben we nu een ijzersterke kern in ons team."

Eerder was Kelderman, die eerder dit jaar indruk maakte in de Giro d’Italia, in gesprek geweest met onder meer Team Sky en Orica-GreenEdge, maar koos toch voor een langer verblijf bij de Nederlandse formatie.

"Ik ben super blij dat ik onder een mooie nieuwe Nederlandse sponsor de komende twee jaar de kans krijg om op het allerhoogste niveau te presteren. Ik kijk er naar uit om als ploeg iets moois neer te zetten. Er was interesse voor me, maar ik voel me goed in deze vertrouwde omgeving waarin ik als jonge renner voor mijn eigen kansen mag gaan. Bovendien is dit voor een Nederlandse renner gewoon de mooiste ploeg", aldus Kelderman in het persbericht.