Aquaman bevestigd voor Batman v Superman

En daar duikt nog een Justice League-lid op in de 'increasingly inaccurately named' Batman v Superman: Dawn of Justice. Na Bats en Supes plus Wonder Woman en Cyborg zal ook Aquaman zijn opwachting maken in het vervolg op Man of Steel.

Aquaman zal worden gespeeld door Jason Momoa, die het beste bekend is om zijn rol als Khal Drogo in Game of Thrones. Momoa's betrokkenheid bij de film is al maanden een gerucht, maar was tot nu toe nog niet bevestigd. Vorige week kwam regisseur Zack Snyder echter in het nieuws toen hij inbelde naar een lokale radioshow om het personage te verdedigen tegenover twee ochtend-DJ's.

"Wat cool is aan Aquaman is dat zijn drietand - men realiseert zich dit niet - dat ding kan in principe Superman verwonden. Dat is onderdeel van de canon. En hij is enorm sterk, want hij leeft natuurlijk in enorme diepe wateren, dus wanneer hij hierboven komt is hij supersterk." Snyder moet beseft hebben dat hij misschien teveel weggaf wat Warner Bros voor later wilde bewaren, toen hij toevoegde: "Ik zeg niet dat-ie in mijn film zit, ofzo, maar hij is gewoon best wel badass. Da's alles."

Aquaman, oftewel Arthur Curry, heeft zijn vuurdoop als officieel live-action personage bijna negen jaar geleden al gehad. Toen werd hij door Alan Ritchson gespeeld in afleveringen van de tv-serie Smallville. Ook is er in 2006 een tv-pilot opgenomen van een serie over de held, waarin hij werd gespeeld door Justin Hartley (die in Smallville de rol van Oliver Queen/Green Arrow speelde).

Verwacht wordt dat Momoa, na een introductie in Batman v Superman, zijn rol verder zal mogen uitdiepen in de Justice League-film, waarvan wordt verwacht dat de opnames direct na Bats versus Supes starten.