Boom blij met tijdwinst op concurrenten

Lars Boom was na afloop van de tweede etappe van de Eneco Tour tevreden over zijn tweede plaats achter winnaar Zdenek Stybar. "Natuurlijk baal ik wel dat ik niet gewonnen heb maar we hebben met de ploeg heel goed werk geleverd. Mijn ploeggenoten waren vandaag heel sterk. Het belangrijkste is voor mij dat ik tijd heb gepakt op concurrenten. Dat is gelukt", aldus Boom tegen Novum Nieuws.

De Brabander keek al vooruit op de tijdrit van woensdag in Breda. "De tijdrit ligt me zeker. De mogelijkheid is daar om de trui te pakken." Boom staat nu tweede op een seconde van leider Stybar. De Brabander won in 2012 al eens de Eneco Tour en aast dit jaar op de zege. "Ik ga vol voor de eindoverwinning. Als ik de focus behoud en goed van voren blijf zitten, dan is er iets heel moois mogelijk deze Eneco Tour."

De tweede etappe was voor Boom een speciale, aangezien er gefinisht werd in Vlijmen, zijn geboorte- en woonplaats. "Natuurlijk is dit een hele mooie dag. De aanmoedigingen doen mij veel. Ik heb de hele dag met een glimlach op mijn gezicht rondgefietst."

De rittenkoers door Nederland en België duurt nog de hele week. Zondag na de lastige heuveletappe naar Sittard-Geleen weet Boom of hij voor de tweede keer in zijn loopbaan met de eindzege aan de haal gaat.