Alles over Bayonetta 2

Bayonetta 2 is een musthave voor hack-and-slash-liefhebbers, des te teleurstellender is het dat de game aan een relatief klein publiek aangeboden wordt. De Wii-U-exclusive lijkt in ieder geval optimaal gebruik te maken van het nieuwste gameplatform van Nintendo.

Het eerste deel van Bayonetta deed het in termen van verkoopcijfers niet goed. Ondanks dat heeft de flamboyante gothic-heks een aardige indruk achtergelaten bij liefhebbers van het genre. Zoek maar eens op google naar lijstjes van beste Hack-and-slash-of Beat-em-up-games: Bayonetta wordt onder gamers vrijwel altijd genoemd in de top, tussen andere toppers als Devil May Cry, God of War en Ninja Gaiden

De reden dat Bayonetta 2 geen cross-platformer wordt, heeft (wederom) alles te maken met kosten. Sega voelde er niets voor om een deel twee te financieren vanwege de tegenvallende verkopen van het eerste deel. Daarom heeft Nintendo zelf deze verantwoordelijkheid op zich genomen. Saillant detail is dat Bayonetta 2 de eerste titel is voor Wii-U met een 'Mature' rating.

Aangezien het eerste deel van Bayonetta stamt uit de tijd dat er nog geen Wii-U op de markt was, is het aannemelijk dat veel Wii-U-bezitters de game niet kennen. Hier heeft Nintendo handig op ingespeeld door een bundel uit te brengen waar deel een en twee in zitten. Daar komt bij dat deel een niet zomaar een overzetting is, maar op 60fps draait, iets wat op de Xbox 360 of PlayStation 3 uiteraard niet mogelijk was.

Zoals we al eerder schreven is het nu mogelijk om gebruik te maken van het touchscreen van de Wii-U GamePad. Hiermee wordt het mogelijk om met behulp van de styluspen je combo's en dodgemoves uit te voeren. Omdat dit bij lange na niet zo handig werkt als de reguliere besturing, wordt de moeilijkheidsgraad ook automatisch naar beneden geschroefd. Een leuke gimmick voor newbies, want combo's worden in deze modus automatisch uitgevoerd. Ook het eerste deel uit de bundel zal op deze manier gespeeld kunnen worden.

Aan het knoksysteem lijkt niet bijsterveel veranderd te zijn. Er is weer een overvloed aan combinaties van moves welke voortreffelijke combo's opleveren. Ook Witch Time is terug; wanneer je op exact het juiste moment blockt of ontwijkt kan je in Witch Time (een soort slow-motion) je meest lompe aanvallen ten uitvoer brengen, zoals gigantische laarzen of vuisten. Ook de martelwerktuigen die we kennen uit het eerste deel maken hun terugkeer. Iron Maidens, Meat Grinders; het lijkt er niet op alsof Nintendo terughoudend is geweest omwille van hun zachtaardige reputatie.

Tenslotte is er nog een multiplayermodus genaamd Tag Climax Mode, waarin je een nieuwe campaign speelt welke los staat van de singleplayer campaign. In deze modus kunnen beide spelers Halo's inzetten in de strijd om de hoogste score. De winnaar krijgt vervolgens alle ingezette Halo's.

Bayonetta 2 moet ergens in oktober dit jaar op de markt komen, voor velen helaas exclusief voor Wii-U.