Rellen om doodschieten ongewapende zwarte jongen VS

Een nachtwake die was georganiseerd voor de dood van een Amerikaanse zwarte tiener die door de politie werd neergeschoten, is in de nacht van zondag op maandag uitgelopen op rellen. Dat meldt The Guardian. De menigte in Saint Louis sloeg autoramen in en plunderde winkels.

De wake begon met een stille tocht. Mensen plaatsten kaarsen, bloemen en een teddybeer op de plaats waar Brown werd gedood. Een groep spoot met graffiti 'R.I.P. Michael' op straat. Na afloop werden winkels leeggeroofd en ramen van politiewagens ingeslagen. Er vielen geen gewonden.

De 18-jarige Michael Brown werd zaterdag bij een vechtpartij meerdere keren geraakt door de politie. De jongen werd doodgeschoten in Ferguson, een wijk waar vooral zwarte burgers wonen.

Inwoners van de wijk hebben de dood van Brown vergeleken met die van Trayvon Martin in 2012. Toen werd een 17-jarige jongen door een burgerwacht doodgeschoten, die vervolgens werd vrijgesproken van moord. Veel burgers vrezen dat het onderzoek naar de dood van Brown op dezelfde manier zal verlopen.