[Moto2] Uitslag Grand Prix van Indianapolis

De Fin Mika Kallio heeft het wereldkampioenschap in de Moto2 weer een stuk spannender gemaakt. Hij was oppermachtig tijdens de Grand Prix van Indianapolis, terwijl zijn rivaal en teamgenoot Esteve Rabat het podium niet wist te halen. Voor Kallio was het de derde zege van het seizoen.

Polesitter Kallio kon bij de start zijn positie vasthouden. Dominique Aegerter, gestart vanaf de derde plek, haalde kampioenschapsleider Rabat in voor de tweede positie. Kallio sloeg vervolgens al snel een groot gat. Aegerter kende wat moeilijkheden met zijn motor, maar toch kon de Zwitser ook een ruime voorsprong pakken op Rabat, Simone Corsi en Maverick Viñales.

Kallio bleef wegrijden, tot in de vierde ronde de rode vlag gezwaaid werd vanwege een crash van onder meer Mattia Pasini en Randy Krummenacher. Met name Pasini moest een tijdje behandeld worden in het gras, maar de Italiaan kon uiteindelijk op eigen kracht weglopen, waardoor duidelijk werd dat de race gewoon verder kon gaan.

Bij de herstart ging Kallio door waar hij gebleven was: Op kop rijden. Aegerter moest op de grid weer op de derde plek plaatsnemen, maar net als bij de start van de race reed hij gelijk Rabat voorbij. De ervaren Kallio sloeg gelijk weer een flink gat, terwijl zijn teamgenoot Rabat de tweede plek terugpakte. 

Met tien ronden te rijden was het nog altijd Kallio die een kleine anderhalve seconde voorsprong had. Achter de Fin ging de strijd om de tweede plek tussen Rabat, Viñales, Aegerter en Corsi, hoewel Rabat iets sterker leek dan de rest. De situatie bleef gelijk tot zes ronden voor het einde, het moment dat Corsi de achtervolgende groep moest laten gaan.

Vier ronden voor de finish maakte Rabat onverwacht een fout, waardoor zowel Viñales als Aegerter hem konden passeren. De drie leken wat dichter bij Kallio te komen, maar de Fin pareerde de aanval met de tot dan toe snelste ronde van de race. De drie zouden geen kans meer krijgen, want Kallio reed de race netjes uit en pake zijn derde zege van het seizoen. Viñales werd tweede, voor Aegerter en Rabat.