[Moto3] Uitslag Grand Prix van Indianapolis

Efrén Vázquez heeft in zijn 116e race eindelijk zijn eerste grand prixzege gepakt. De Spanjaard was na een zinderende race de beste in de Grand Prix van Indianapolis. De race was van het begin tot het eind spannend, waarna toepasselijk pas in de laatste meters beslist werd wie er won.

De kopstart was voor polesitter en kampioenschapsleider Jack Miller, met Vázquez en Álex Márquez in zijn kielzog. De Australiër probeerde een gat te slaan, maar werd snel bijgehaald door Romano Fenati. De Italiaan kwam samen met Márquez uit de slipstream en reed voorbij Miller. Twee ronden later sloot ook de als twaalfde gestarte Álex Rins aan, samen met Juanfran Guevara en Brad Binder, waardoor er een kopgroep van zeven rijders ontstond.

De groep bleef rondenlang in gevecht, waarbij er veel positiewisselingen te zien waren. Alleen Guevara kon zich niet echt in de strijd mengen, hij bleef constant op de zevende plek. Miller, Márquez, Vázquez, Fenati en Rins wisten allemaal minstens één ronde op kop te rijden, maar geen van allen kon een gaatje slaan. Tien ronden voor het einde werd de kopgroep uitgebreid naar tien man, doordat Alexis Masbou, Miguel Oliveira en Jakub Kornfeil de aansluiting vonden.

Van de nieuwe mannen maakte vooral de Fransman Masbou indruk, want binnen de korste keren had hij al de vierde plaats in handen. Nog geen ronde later kon Masbou in één actie zelfs van de vierde naar de eerste plek opschuiven. De gevechten bleven rondenlang doorgaan, met als één van de hoogtepunten een actie van Vázquez. Met vier ronden te gaan reed hij als zesde het rechte stuk op, maar door een geweldige slipstream kon hij de leiding overnemen.

Regelmatig reden de coureurs met vijf of zelfs zes naast elkaar over het rechte stuk. Bij het ingaan van de laatste ronde was het Fenati die de leiding in handen had en samen met Vázquez een klein gaatje wist te slaan. Miller en Masbou konden zich echter terugknokken, maar dat bleek niet meer genoeg voor de overwinning. Fenati raasde als eerste richting de finishlijn, maar Vázquez kwam opnieuw uit de slipstream en won. De derde plek was voor Miller.

In het kampioenschap behoudt Miller de leiding. Vázquez neemt de tweede plek over van Márquez, die zesde werd. Fenati en Rins maken de topvijf in het kampioenschap vol.