Ict-problemen VUmc nog niet verholpen

Het VU Medisch Centrum in Amsterdam kampt zaterdag nog steeds met ict-problemen. Ambulances worden nog altijd naar andere ziekenhuizen gestuurd, zegt een woordvoerder. "We hebben de hele nacht en ochtend doorgewerkt om het probleem op te lossen, daardoor is nu wel een oplossing in zicht."

Door een stroomstoring kampt het ziekenhuis sinds vrijdag met ict-problemen. Artsen en verpleegkundigen kunnen hierdoor niet bij de elektronische patïentgegevens. De website lag er vrijdag ook uit, maar werd later op de dag weer bereikbaar.

De stroom viel vrijdag rond 09.45 uur uit. De storing heeft niet tot ernstige incidenten geleid. Na twee minuten namen noodaggregaten de stroomvoorziening over.

Tot de ict-problemen zijn verholpen worden afspraken met patiënten voor zover mogelijk afgebeld. Ambulances doen het ziekenhuis ook niet aan. "Maar als mensen niet van de storing weten en op eigen kracht met een noodsituatie opeens voor onze deur staan, worden ze natuurlijk wel geholpen. Dan gaan we ze niet wegsturen", legt de woordvoerder uit.