Opnames Avengers 2 afgerond

De opnames voor Avengers: Age of Ultron zijn afgerond. Dat meldt schrijver en regisseur van de eerste twee Avengers-films, Joss Whedon, vandaag via Twitter.

De opnames voor het directe vervolg op het succesvolle The Avengers uit 2012 gingen in maart van start. In de studio's in Londen, maar ook op locatie in onder andere Italië en Zuid-Korea, schoten Whedons crew en cast de scènes voor de film die Marvels 'Phase 2' moet afsluiten. Eén van die scènes werd onlangs vertoond op San Diego Comic-Con; nu de film in post-productie gaat openen de mogelijkheden zich voor teasers en trailers, aangezien die afhankelijk zullen zijn van beelden met visual effects shots erin.

Whedon kondigde het afronden van de opnames aan met de kreet "wat nu?"

Joss Whedon is klaar met Avengers 2
Joss Whedon is klaar met Avengers 2 

De filmmaker kennende weet hij die vraag zelf prima te beantwoorden; naast de post-productie van Avengers 2 heeft hij ongetwijfeld een berg zijprojecten. Zo is hij inhoudelijk betrokken bij andere Marvel-producties, overziet hij de comics voor Buffy the Vampire Slayer en maakt hij tussendoor nog wel eens een andere film. Zo filmde hij de Shakespeare-verfilming Much Ado About Nothing tijdens een rustperiode in de postproductie van The Avengers, en onlangs verscheen de film Into Your Eyes, waarvoor hij het scenario schreef.

Avengers: Age of Ultron wordt eind april/begin mei verwacht.