Mollema voor twee jaar naar Trek

Bauke Mollema fietst de komende twee seizoenen bij de Amerikaanse wielerploeg Trek Factory Racing, dit maakte de ploeg bekend via een fanmail. De ploeg, waar ook de broertjes Danny en Boy van Poppel bij fietsen, neemt de 27-jarige Groninger over van Team Belkin waar zijn contract afliep.

Tijdens de Tour de France gingen de geruchten al dat Mollema zou verhuizen naar Trek, maar toen gaf hij geen commentaar. Na de Clásica San Sebastián werd duidelijk dat de nummer tien van de Tour een beslissing had gemaakt. Bij Trek moet Mollema gaan zorgen voor goede prestaties in de grote wedstrijden omdat ze daar momenteel niet de beste renners voor hebben.

"Ik ben heel blij voor de kans die Trek Factory Racing me biedt", aldus Mollema. "Deze ploeg heeft een uitstekende reputatie in het peloton en ik heb een paar hele goede gesprekken gehad met Luca Guercilena, de manager van de ploeg. Ik voel heel veel vertrouwen vanwege de ploeg. De structuur van de ploeg is heel solide en er is ee duidelijke visie op de toekomst. Ook de fietsen waarmee de ploeg rijdt zijn heel belangrijk voor mij en uiteraard ligt de lat heel hoog in een ploeg waar de eigenaar ook de fietsen levert."

Guercilena over de transfer: "Bauke groeit elk jaar als ronderenner, zowel in de wedstrijden van één week als die van drie weken. Hij heeft ook een groot potentieel voor de klimklassiekers, wat hij afgelopen weekend nogmaals bewees met zijn tweede plaats in de Clásica San Sebastián. We geloven in hem en willen hem helpen om zijn talent ten volle te ontwikkelen."

"Ik ben ervan overtuigd dat ik in dit team verdere stappen kan zetten en verder kan groeien als renner. Een nieuwe omgeving en andere gezichten zullen me goed doen, denk ik", vervolgt Mollema.