Mollema in gesprek met meerdere ploegen

Bauke Mollema is met meerdere World Tour-ploegen in gesprek voor een nieuw contract, dat meldt de nummer tien van de Tour aan wielersite Cyclingnews. Mollema heeft bij Belkin een aflopend contract waardoor hij al eerder in verband werd gebracht met Trek om Andy Schleck op te volgen als kopman.

"Ik heb contact gehad met andere teams. Zo ver ik weet heeft het team (Belkin, red.) contact met nieuwe sponsoren, maar er is nog één of twee weken nodig voordat er iets meer bekend is. Ik wil binnen twee weken een beslissing maken. Wanneer ik een aanbieding krijg zal ik deze vergelijken met wat ik al van andere teams heb", aldus de 27-jarige renner.

Mollema in gesprek met meerdere ploegen (Pro Shots/George Deswijzen)

Vanaf 1 augustus mogen wielrenners en teams nieuwe contracten bekendmaken, zoals vaststaat in de regels van de wielerbond UCI. Mollema is één van de renners van Belkin die in de interesse staat van andere teams. De ploeg heeft nog geen definitieve nieuwe sponsor, maar aangenomen wordt dat de ploeg in de Lotto een grote geldschieter heeft. Desalniettemen hoopt Mollema dat het team Belkin verdergaat. "We hebben goede dingen gedaan en als team werken we goed".