Zoektocht naar sporen Panama hervat

De Panamese autoriteiten hebben dinsdagochtend (lokale tijd) de zoektocht naar sporen in de zaak van Kris Kremers en Lisanne Froon hervat. Dat laat een woordvoerder van hulpdienst Sinaproc weten.

In juni werden in een afgelegen gebied lichaamsdelen gevonden die na een dna-test van de Nederlandse vrouwen bleken te zijn. De omstandigheden van hun dood zijn echter nog altijd onduidelijk. Nabestaanden spraken onlangs de hoop uit dat meer onderzoek hier uitsluitsel over kan geven.

Personeel van justitie, politie en Sinaproc vertrok dinsdag al vroeg richting de Pianista Trail nabij de plaats Boquete waar de Nederlandse vrouwen op 1 april voor het laatst werden gezien. Het team is nu onderweg naar de vindplaats van de resten van de Nederlanders. Volgens Sinaproc wordt minimaal vier dagen naar aanwijzingen gezocht.

Aanvankelijk zou de zoektocht maandag al worden hervat, maar er bleek meer voorbereidingstijd nodig. De hoofdofficier van justitie, Betzaida Pitti, die het onderzoek leidt, maakt volgens lokale media geen deel uit van het team. Als er nieuwe aanwijzingen zijn reist zij wel af naar het zoekgebied.