Voormalig minister Curaçao in hongerstaking

George Jamaloodin, oud-minister van Financiën op Curaçao en verdachte in de moordzaak Helmin Wiels, is zaterdag in hongerstaking gegaan uit protest tegen zijn slechte detentieomstandigheden. Dat maakte zijn advocaat, Chester Peterson, maandag bekend.

Jamaloodin werd vorige week aangehouden en zit sindsdien vast in het politiecellencomplex bij Barber, waar vorig jaar november een andere verdachte in deze zaak, Luigi Florentina, zelfmoord pleegde.

Volgens advocaat Peterson heeft het hoofd belast met de politiecellen bij Barber de situatie daar zelf als onmenselijk en ongeschikt gekwalificeerd. Bovendien zou het hele onderzoek politiek gestuurd zijn door de huidige premier van Curaçao, Ivar Asjes.

In een persverklaring waarschuwt de advocaat dat de overheid, het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en het Openbaar Ministerie om straks niet ook Jamaloodins bloed op hun geweten te hebben. Van een eerlijk onderzoek en proces zou volgens Peterson nu al geen sprake meer zijn.

De voormalige bewindsman van de MFK, de partij van Gerrit Schotte, wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op politicus Helmin Wiels. Hij zou de opdrachtgever zijn.