Ook Tarantino bevestigt The Hateful Eight

Quentin Tarantino gaat zijn western The Hateful Eight dan toch maken. Dat bevestigde de filmmaker zondag op de strip- en filmbeurs Comic-Con in San Diego, schrijft de Amerikaanse filmsite Collider. Eerder deze maand liet beoogd hoofdrolspeler Kurt Russell al weten dat de film eraan zit te komen.

Tarantino besloot eerder dit jaar het hele project af te blazen nadat het scenario illegaal op internet was verschenen. Hij bezwoer de film alleen in boekvorm uit te brengen. Daarna zei hij ook te werken aan een bijbehorend stripverhaal en ook volgde in New York een voorleessessie met enkele van de beoogde acteurs, onder wie Russell, Michael Madsen en Samuel L. Jackson.

De opnames staan vooralsnog gepland voor november. Daar kan, gezien de wispeltiruge geschiedenis, nog van alles aan veranderen.

The Hateful Eight gaat over een groep reizigers op een postkoets die door een sneeuwstorm gedwongen worden te schuilen in een saloon. Daar lopen de spanningen al snel op, zeker als blijkt dat zich onder hen twee premiejagers, een zuidelijke soldaat en een vrouwelijke voortvluchtige bevinden.