Nibali stijgt naar tweede plek in World Tour

Vincenzo Nibali heeft door zijn eindzege in de Tour de France een reuzensprong gemaakt in de World Tour-ranking. De Italiaan steeg van de veertigste naar de tweede plek. Alberto Contador blijft ondanks zijn voortijdige vertrek uit de Tour de nummer een.

Alejandro Valverde, de nummer vier in de Tour, nam de derde plaats over van Rui Costa. De wereldkampioen moest de strijd voortijdig staken in Frankrijk. Girowinnaar Nairo Quintana deed niet mee aan La Grande Boucle en zakte van de tweede naar de vierde plaats. Jean-Christophe Péraud, de nummer twee van de Tour, steeg naar plek vijf.

Hoewel Niki Terpstra zes plaatsen moest prijsgeven is hij op nummer veertien nog altijd de beste Nederlander. Bauke Mollema veroverde twee plekken en staat negentiende. Laurens ten Dam komt vanuit het niets binnen op de 59e plek.

Belkin werd in de Tour tweede in het ploegenklassement, maar zakte desondanks van de zevende naar de achtste plaats in de World Tour-ranking. Giant-Shimano won met Marcel Kittel vier touretappes en steeg naar de elfde plek. Movistar nam de eerste plaats over van Omega Pharma-Quick-Step.

Nederland moest twee plaatsen toegeven in het landenklassement en is de nieuwe nummer vijf. Spanje bezet met een grote voorsprong op de rest de eerste plek.