Hollande: geen overlevenden bij crash Mali

Alle inzittenden van het toestel van Air Algérie dat donderdag neerstortte zijn omgekomen. Dat heeft de Franse president François Hollande vrijdag gezegd. Eerder werd gesproken over 116 inzittenden, maar volgens Franse media zijn er 118 mensen omgekomen.

Bijna de helft van de passagiers was Frans. "Er zijn helaas geen overlevenden", aldus Hollande. "Ik deel de pijn van de families die moeten leren leven met deze vreselijke gebeurtenis." Een team van Franse onderzoekers is inmiddels op weg naar Mali.

Het wrak ligt in Gossi, een regio in Mali in de buurt van de grens met Burkina Faso. Tot dusver is een van de zwarte dozen gevonden. Deze wordt naar de noordelijke stad Gao gebracht. De plek van de crash wordt veiliggesteld door Franse militairen. Mali heeft daar toestemming voor gegeven.

Het toestel stortte waarschijnlijk neer door slechte weersomstandigheden, maar volgens Hollande wordt geen enkele theorie uitgesloten. Het vliegtuig was vertrokken uit Burkina Faso, maar verdween minder dan een uur na opstijgen van de radar. Kort voordat het contact verloren werd vroegen de piloten nog om een andere route, om het slechte weer te ontwijken.