Weer forse winststijging Facebook

Facebook heeft andermaal een kwartaal met grote winst- en omzetstijgingen afgesloten, mede door een stijging van de inkomsten uit mobiele advertenties. Woensdag bracht het bedrijf van oprichter Mark Zuckerberg de cijfers over het tweede kwartaal naar buiten.

De socialenetwerksite boekte een omzet van 2,91 miljard dollar (bijna 2,2 miljard euro), 61 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De winst kwam met 791 miljoen dollar liefst 138 procent hoger uit.

Facebook haalt het gros van zijn inkomsten, 2,7 miljard dollar, uit advertenties.? Dat is 67 procent meer dan vorig jaar. Van die inkomsten werd 62 procent met mobiele advertenties verdiend. In het tweede kwartaal een jaar geleden was dat aandeel nog 41 procent.

Zuckerberg stelde in een verklaring op de cijfers 'een goed kwartaal' te hebben gedraaid. In de tweede periode zag het beursbedrijf het aantal gebruikers op jaarbasis met negentien procent aandikken. Het aantal dagelijkse gebruikers stond in juni op 829 miljoen.

Het aantal Facebookers dat via hun mobiel inlogde, groeide met 39 procent nog harder. 654 miljoen mobiele gebruikers gebruikten de site dagelijks. Door middel van advertenties profiteerde Facebook daar dus goed van.