Schoolhoofd India gepakt na verkrachting kind

Het hoofd van een Indiase school waar eerder deze maand een 6-jarig kind verkracht werd is woensdag gearresteerd. Dat heeft de politie gemeld. Het schoolhoofd wordt aangeklaagd voor nalatigheid en het verhinderen van het politieonderzoek.

De politie gaf geen details over hoe het schoolhoofd het onderzoek zou hebben verstoord. Het meisje verliet het klaslokaal om naar de wc te gaan, waar ze werd verkracht.

Een sportinstructeur die op de school werkt werd eerder deze week gearresteerd als verdachte. Hij werd bij zijn vorige baan ontslagen vanwege 'ongepast' gedrag tegenover vrouwelijke leerlingen.

Het slachtoffer is momenteel aan het herstellen. Afgelopen weekeinde gingen veel mensen de straat op om een snel politieonderzoek en gerechtigheid te eisen.

Verkrachting komt in India veel voor, daders worden zelden vervolgd. Sinds een groepsverkrachting in een bus in 2012, die het slachtoffer fataal werd, treden de autoriteiten harder op tegen verkrachters en aanranders. Onlangs werd de celstraf voor verkrachting verdubbeld tot twintig jaar.