Paypal maakt bier bestellen mogelijk

Paypal laat Nederlandse klanten via zijn app mobiel bestellen en betalen op 1500 locaties, met name horecazaken. Het Amerikaanse bedrijf werkt hiervoor samen met de Nederlandse dienst MyOrder. Een deel van de MyOrder-locaties ondersteunt nu Paypal, zo maakten beide bedrijven woensdag bekend.

Nederland is na het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk het derde land in Europa waar Paypal de mobiele betaaldienst via de 'check in' aanbiedt. Met de Paypal-app kunnen klanten 'inchecken' op een locatie. Via een virtuele menukaart is de bestelling door te geven, waarna betalen met één druk op de knop gaat. Behalve bij horecazaken is het ook bij bioscopen en parkeerplekken mogelijk met Paypal te betalen. Bij sommige horecagelegenheden zijn bestellingen vooraf te plaatsen, met aangeven van het tijdstip waarop ze worden afgehaald.

Paypal zegt ruim 1 miljoen actieve gebruikers te hebben in Nederland. MyOrder, dat voor 80 procent van de Rabobank is, telt in totaal 12 duizend aangesloten locaties. De ondersteuning van Paypal wordt gefaseerd uitgevoerd, te beginnen in de Randstad. MyOrder meldt 200 duizend actieve gebruikers. "Het aantal aangesloten locaties neemt voor het eind van het jaar toe naar meer dan 16 duizend", aldus MyOrder-oprichter Thomas Brinkman.