Aidsontkenners dansen op graf slachtoffers MH17

Aanhangers van een fenomeen met de naam Aidsontkenning, is het gelukt zich onsterfelijk belachelijk te maken over de rug van veel slachtoffers van rampvlucht MH17. Op hun Facebookpagina (het bestaan van internet wordt niet ontkend) hebben ze laten weten dat hun hart uitgaat naar 198 slachtoffers van het drama. Aan boord waren 298 passagiers, waarvan er 100 onderweg waren naar een aidsconferentie in Australië.

Bij deze 'mensen' (zo zullen we ze voor het gemak maar even zo noemen), leeft het waanidee dat er geen enkel verband is met hiv en Aids. Ondanks dat er wetenschappelijk overeenstemming over is en het jeukt van de bewijzen, gaan de aidsontkenners ervan uit dat hiv slechts een onschadelijk passagiersvirusje is. Wat ze wel geloven is dat aids kan voortkomen uit het gebruik van aids-remmers, armoede en ondervoeding. Volgens deze zelfbenoemde experts kan aids worden genezen met acupunctuur, homeopathie, vitamines of spirituele training.

Sommigen durven zelfs te beweren dat de farmaceutische industrie de hiv/aidstesten heeft uitgevonden om er zelf goed geld aan te verdienen. Waaronder dus 100 van de bijna 300 slachtoffers van de veelbesproken vliegramp. In de ogen van een aantal ontkenners verdienen deze onderzoekers dan ook de dood. Ze omschrijven het misdrijf/ongeluk (doorstrepen wat niet van toepassing is) dan ook als een semi-tragische gebeurtenis.

Aidsontkenning is zelf niet bepaald semi-tragisch te noemen. Door deze overtuiging sterven er jaarlijks 330.00 tot 340.000 mensen aan aids. Onafhankelijke schattingen schrijven 171.000 hiv-infecties en 35.000 hiv-infecties bij zuigelingen toe aan het aidsontkennende beleid van de Zuid-Afrikaanse regering.