Avicii strikt rockers voor nieuwe plaat

Grote namen uit de rockwereld stonden in de rij om samen te werken met Avicii. Op de nieuwe plaat van de Zweedse dj zijn waarschijnlijk onder meer Jon Bon Jovi en Greenday-frontman Billie Joe Armstrong te horen. Dat vertelt Tim Berling, beter bekend als Avicii, in een interview met het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone.

Voor de nog titelloze plaat werkte Avicii ook samen met Serj Tankian, bekend van System of a Down, en Coldplay-frontman Chris Martin. "Chris is als een broer voor me", zegt Avicii, die de Coldplay-hit A Sky Full of Stars produceerde. Hoewel Avicii het goed kan vinden met Martin, werken de twee mannen op een totaal verschillende manier. "Bij hem moet alles perfect zijn. Zo ben ik niet. Daarom heb ik al zeventig nummers op de plank liggen."

Tussen die zeventig nummers zit ook een reggaeduet waarop Wyclef Jean en Matisyahu te horen zijn. "Ik ben dol op het lied", verkondigt Avicii. Of het de opvolger van zijn vorig jaar verschenen True haalt, is echter nog maar de vraag. "Ik heb nog geen idee wat ik met het nummer aan moet."

Avicii weet al wel wat voor soort plaat hij later dit jaar uit wil brengen. "Dit spitst zich veel meer toe op de losse nummers. True was al een poging elektronische muziek te vatten in het format van een verzameling liedjes."