Reddingsbrigade komt 2056 keer in actie

De reddingsbrigade is de afgelopen week 2056 keer in actie gekomen. In 65 gevallen was sprake van een levensbedreigende situatie, waarbij het 33 keer om een zwemmer in problemen ging. Tijdens de eerste tropische dagen kwamen ook veel meldingen binnen over mensen die door de warmte onwel waren geworden, meldt de Reddingsbrigade Nederland maandag.

Aan het begin van het seizoen ziet de reddingsbrigade naar eigen zeggen vaak dat zwemmers zichzelf overschatten en dat de risico's van zwemmen in open water worden onderschat. Afgelopen week verdronken twee zwemmers, een 19-jarige Rotterdammer en een 16-jarig meisje uit het Zuid-Hollandse Streefkerk. De twee verdronken in open water, op plekken waar geen toezicht is en die niet als zwemlocatie zijn aangewezen.

De reddingsbrigade adviseert mensen vooral water op te zoeken waar gekwalificeerd toezicht is. Ook moeten mensen goed op de strandborden bij strandopgangen kijken, letten op de vlaggen bij de post van de reddingsbrigade en waarschuwingsborden voor gevaarlijke stromingen en muien in acht te nemen.