13 Israëlische militairen gesneuveld in Gaza

Bij het Israëlische grondoffensief in de Gazastrook zijn zondag dertien Israëlische militairen gesneuveld. Ze raakten in gevecht met strijders van Hamas tijdens een operatie die tevens aan circa zestig Palestijnen het leven kostte.

De aanval van Israëlische grondtroepen op Gaza en de daaraan voorafgaande bombardementen hebben inmiddels 425 Palestijnen het leven gekost. Raket- en mortierbeschietingen vanuit de Gazastrook op Israël werden twee Israëlische burgers fataal.

Een einde aan het conflict tussen Hamas, dat in de Gazastrook de lakens uitdeelt, en Israël is nog niet in zicht. Zondagmiddag legden de strijdende partijen even de wapens neer zodat het Rode Kruis zich over de doden gewonden kon ontfermen, maar daarna laaide het geweld weer op.

Israël maakte eerder op de dag bekend dat het land zijn grondoffensief in de Gazastrook heeft uitgebreid. Israël wil de tunnels vernietigen die Palestijnse strijders gebruiken om Israël binnen te dringen. Israël heeft in totaal nu achttien soldaten verloren.