Israël breidt grondoffensief Gazastrook uit

Israël heeft zijn grondoffensief in de Gazastrook zondagochtend verder uitgebreid. Het land heeft meer troepen gestuurd nadat zaterdag tientallen tunnels werden vernietigd die Hamas gebruikt om Israël binnen te dringen. Ook het tankgeschut langs de grens wordt geïntensiveerd.

In Gaza zijn luide explosies te horen en wordt de lucht verlicht door Israëlisch vuur. Ondertussen vliegen straaljagers er laag over dichtbevolkt gebied. Sinds de gevechten twee weken geleden zijn begonnen, zijn 348 Palestijnen om het leven gekomen. Meer dan 2700 mensen raakten gewond. Een vierde van de doden is gevallen sinds Israël donderdag begon met de inzet van grondtroepen.

Aan Israëlische zijde hebben tot nu toe drie soldaten en twee burgers het leven gelaten. Tientallen mensen zijn gewond geraakt door de regen aan raketten die Hamas afvuurt op Israël.

In een poging het conflict tussen Israël en Hamas te beteugelen is secretaris-generaal Ban Ki-moon van de Verenigde Naties zaterdag afgereisd naar Qatar. De actie van Ban volgt op een mislukte oproep van Egypte aan de strijdende partijen om tot een staakt-het-vuren te komen.