Nationale fileleed blijft grotendeels uit

De grote verkeersdrukte op de wegen naar het strand en de populaire vakantiebestemmingen is grotendeels uitgebleven. In de ochtend was het druk op de de wegen naar het strand in Zeeland. Na het middaguur losten alle files op, meldt de ANWB zaterdag.

De ANWB kon zaterdagochtend alleen files melden op de A58 bij de Vlaketunnel richting Vlissingen en de N59 bij Den Bommel. Ook op de wegen naar het strand in de Randstad bleef het, op enkele uitzonderingen na, redelijk rustig.

Opvallend is volgens een woordvoerder van de ANWB ook dat files zijn uitgebleven bij wegafsluitingen, zoals de A10 bij de Coentunnel in Amsterdam en de A13 van Den Haag richting Rotterdam.

Op de doorgaans drukke vakantiewegen naar het zuiden bleef de verwachte drukte eveneens uit. In Italië en het zuiden van Duitsland, en Frankrijk stond het verkeer wel even in de file, maar het was volgens de ANWB een stuk minder druk dan vorige week. In Frankrijk werd in totaal 350 kilometer file gemeld.

Dit weekend reizen zo'n miljoen Nederlanders af naar hun vakantiebestemming, waardoor het drukker kan zijn dan normaal. De ANWB adviseert weggebruikers zaterdag verstandig en goed voorbereid in de auto te stappen. Zo moeten automobilisten voldoende water meenemen.