Rotterdamse vishandel Atlantic winnaar haringtest

De Rotterdamse vishandel Atlantic is dit jaar als winnaar uit de bus gekomen van de jaarlijkse haringtest van het AD. In 2013 ging de vestiging in Leiden aan de haal met de eer. Vishandel Simonis uit Den Haag staat net als vorig jaar op de tweede plek.

In de 33e Nationale Haringtest testte de krant in 134 viswinkels de kwaliteit van de haring. En dat leverde dit jaar een primeur op: voor het eerst kregen 39 zaken een acht of hoger.

Vishandel Atlantic uit Rotterdam scoort daarin het beste. "Zoals altijd tovert Atlantic met zijn haring. Een plaatje waarop niets valt af te dingen. Zilt, mals en romig. Wederom topkwaliteit", schrijft de krant.

De zaak wordt op de voet gevolgd door Vishandel Simonis uit Den Haag. Simonis scoort steevast hoog en krijgt dit jaar een minnetje voor de tien. "Hoewel het verschil miniem was, gaven de keurmeesters de voorkeur aan de net iets frisser ogende Hollandse Nieuwe van Atlantic." Op de derde plaats is Visgilde gebroeders De Block geëindigd met een 9,5. "Een toppertje", aldus het AD.

De laatste plek, nummer 134, is eveneens voor een winkel uit Rotterdam. Zeevishandel Oceana krijgt een nul. De winkel maakt het volgens de krant te bont, zo zit de haring ontoelaatbaar vol met poepbacteriën. "Goed schoongemaakt, maar alle energie wordt gestopt in een haring die al bedorven is."