Kamerleden geschokt door crash

In de Tweede Kamer wordt geschokt gereageerd op de vliegtuigcrash in Oekraïne. Fractieleiders uiten donderdagavond hun medeleven op Twitter.

"Op dit moment alleen maar stil meeleven met al diegenen die in onzekerheid zijn", schrijft D66-leider Alexander Pechtold bijvoorbeeld. Partijleider van het CDA Sybrand Buma spreekt van een vreselijk bericht. "Mijn gedachten zijn bij inzittenden en nabestaanden." Ook is er snel een onderzoek naar de toedracht nodig, stelt hij.

De VVD betuigt 'diep medeleven' met de slachtoffers en nabestaanden van de vliegramp, laat fractieleider Halbe Zijlstra weten. "Hopelijk komt er snel duidelijkheid voor diegenen die nu in afschuwelijke onzekerheid leven over het lot van hun dierbaren."

Partijleider van de PvdA Diederik Samsom laat weten dat zijn partij 'diep geschokt' is over het lot van de Maleisische Boeing. "We leven mee met familie en vrienden van de inzittenden en met al degenen die nu in vreselijke onzekerheid zitten."

Ook PVV-leider Geert Wilders spreek van vreselijk nieuws. "Meeleven met familieleden en nabestaanden van de vele slachtoffers", twittert hij.

Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren spreekt van 'verbijsterend nieuws'. "Diep medeleven met allen met verwanten aan boord ramptoestel Donetsk."

"Nieuws om stil van te worden. Veel slachtoffers, wat een drama. Leef mee met nabestaanden die nu in onzekerheid verkeren", reageert SP-leider Emile Roemer.

"Wat een vreselijk nieuws over neergestort vliegtuig. Wij leven mee in onze gedachten en gebeden", schrijft SGP-leider Kees van der Staaij.

Voormalig PVV'er Louis Bontes wil een debat voeren over de crash en heeft Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg (VVD) gevraagd om de Kamer terug te roepen van reces. "Alles wijst erop dat het toestel is neergehaald."