Automobilist geadviseerd water mee te nemen

Weggebruikers doen er de komende dagen verstandig aan goed voorbereid in de auto te stappen. Een flesje water meenemen is erg handig, zegt een woordvoerder van de ANWB donderdag. De komende dagen kunnen automobilisten in files terechtkomen, veroorzaakt door vakantieverkeer en evenementen. Ondertussen worden vrijdag en zaterdag temperaturen rond de 30 graden verwacht.

Het verkeer krijgt vrijdagmiddag te maken met files rond Nijmegen vanwege de Vierdaagse. "Ieder jaar is het zo dat Nijmegen nagenoeg onbereikbaar is op de vierde dag van de Vierdaagse", vertelt een woordvoerder van het wandelevenement. Bezoekers wordt geadviseerd vroeg te vertrekken, te parkeren aan de rand van Nijmegen en vervolgens een bus te pakken.

Bezoekers van de Tilburgse kermis en het Zomercarnaval in Rotterdam moeten eveneens rekening houden met vertraging. Komend weekend reizen ook nog eens ruim een miljoen Nederlanders af naar hun vakantiebestemming.

Vakantieverkeer zorgt vrijdag vanaf het middaguur voor drukte op de wegen, wat vooral in het midden van het land en op de routes van het noorden naar het zuiden voor flinke vertraging kan zorgen. Noord-Hollanders wordt geadviseerd Amsterdam en omgeving te mijden, omdat tunnels dicht zijn voor onderhoudswerkzaamheden. Ook aan de A2 bij Maastricht wordt gewerkt. Vakantiegangers die via deze route het land verlaten, moeten rekening houden met file.