Zieke Thé Lau viert 62e verjaardag op vakantie

Thé Lau viert donderdag zijn 62e verjaardag niet thuis. De ernstig zieke zanger is samen met zijn familie op vakantie. Dat heeft een woordvoerder van Lau laten weten. De zegsman wilde niet loslaten waar de frontman van The Scene vakantie viert.

Lau kreeg een jaar geleden te horen dat hij keelkanker heeft, maar overwon de ziekte aanvankelijk. Eerder dit jaar werden echter uitzaaiingen in zijn longen gevonden. Vanwege zijn ziekte besloot The Scene nog een paar afscheidsconcerten te geven en daarna te stoppen. De laatste show gaf de band eind juni in Brussel.

De zanger, die zelf begin deze maand opdook tijdens De Wereld Draait Buiten, liet vorige maand aan Novum Nieuws weten meer optredens in de toekomst niet uit te sluiten. "Als ik me goed voel, waarom niet? Ik ben professioneel muzikant, dus ik moet wel geld verdienen. Als ik het kan doen, dan doe ik meer optredens."

Lau zei ook dat het 'heel raar' is om te leven met kanker. "Er is geen peil op te trekken en het is om het grof te zeggen een kutziekte." De zanger voelde zich goed. "Maar er komt een moment dat het om zich heen gaat grijpen. Je weet nooit wat er gebeurt, je weet nooit hoe het zal gaan. Het verschilt per persoon. Sommige mensen leven nog tien jaar. Dat maakt het heel raar."