[4daagse] Militairen onderbreken mars voor herdenking

Alle Canadese militairen die meelopen met de Vierdaagse van Nijmegen onderbreken hun wandelmars donderdag om 12 uur voor een plechtige herdenking op de Canadese erebegraafplaats in Groesbeek. Ook militairen uit andere landen nemen deel aan die plechtigheid, net als tal van hoogwaardigheidsbekleders.

Op de erebegraafplaats aan de Zevenheuvelenweg liggen 2617 in de Tweede Wereldoorlog gesneuvelde, geallieerde militairen begraven. Het merendeel van hen (2339) is Canadees. Er liggen ook enkele honderden Britten en nog een aantal militairen uit andere landen.

De Groesbeekse Zevenheuvelenweg ligt aan het eind van het parcours van de derde dag van de Vierdaagse. Woensdagavond waren er nog 41.110 deelnemers over. Die gaan een warme wandeldag tegemoet volgens de weerdienst van de Vierdaagse. Daarom is op de heuvelachtige weg de capaciteit van het watertappunt fors uitgebreid. Het is gebruikelijk dat aanwonenden langs de wandelroute sproeiers en tuinslangen inzetten om het wandellegioen af te koelen.