Verweij gaat bij Corendon opnieuw voor wereldtitel

Koen Verweij wil in zijn eerste seizoen bij Corendon opnieuw wereldkampioen allround worden. Dat zei de schaatser dinsdag bij de presentatie bij zijn nieuwe ploeg. "Mijn doel is om mijn wereldtitel te verdedigen, maar ik focus mij ook op de 1000 en 1500 meter. Van daaruit pak ik het allrounden aan. Zeker nu de ISU naar een kleine meerkamp gaat over een paar jaar."

De 23-jarige schaatser zat sinds TVM eind vorig seizoen stopte zonder ploeg. "Na het uiteenvallen van de TVM-ploeg heb ik de afgelopen maanden mijn eigen plan getrokken". Daarbij waren er verschillende opties. Na een paar gesprekken was ik er snel uit. De ploeg staat als een huis en is erg ambitieus." Corendon heeft onder anderen regerend Europees kampioen allround Jan Blokhuijsen onder contract.

Verweij wordt bij Corendon herenigd met zijn oude coach Jan van Veen, met wie hij in 2013 voor zijn vertrek naar TVM nog in de clinch lag. Een verzoeningsgesprek haalde vorige week de kou uit de lucht.

Van Veen is verheugd over de nieuwe samenwerking en ziet het als voordeel dat hij Verweij goed kent."Ik heb al eerder een paar seizoenen met Koen gewerkt. Dus ik weet wat hij kan en wat hij wil. In deze setting binnen onze ploeg kan hij verder doorgroeien. Hij zal zo snel mogelijk aansluiten bij de ploeg in onze voorbereiding op komende winter."