Producent verdedigt vals zingende Britney Spears

Producent William Orbit heeft eigenlijk geen goed woord over voor alle criticasters van Britney Spears. De blondine werd vorige week te kijk gezet toen een opname van haar nummer Alien opdook, waarin ze zo vals als een kraai klonk. "Maar de auto-tune wordt door zowat elke zanger gebruikt", schrijft Orbit op Facebook.

"Auto-tune is altijd al een heikel punt geweest", geeft Orbit wel toe. "Niet zo erg als fotoshoppen in de modewereld, maar wel veel meer dan computeranimaties en stuntmannen in films."

Maar de mensen moeten zich niet zo druk maken om niets, vindt Orbit, die meermaals met Spears samenwerkte. "Ik heb het woord 'oplichterij' een paar keer horen vallen, en dat is volkomen misplaatst. Een lied of plaat van Britney Spears heeft nog nooit een vlieg kwaad gedaan. Tenzij er een stapel van op iemand viel."

Het belangrijkste vindt Orbit echter dat miljoenen mensen dagelijks genieten van de muziek van Britney Spears. "Daarmee is de discussie eigenlijk klaar. En charisma is charisma. Dat komt niet uit de computer."