[Moto2] Uitslag Grand Prix van Duitsland

De Grand Prix van Duitsland in de Moto2 heeft een overwinning opgeleverd voor Dominique Aegerter. De Zwitser was op de Sachsenring de sterkste en de slimste en wist in zijn 129e grand prix en negende WK-jaar eindelijk zijn eerste zege te pakken. 

De start was voor polesitter Aegerter, die Mika Kallio en Jordi Torres achter zich aan kreeg. Al in de tweede ronde kon Kallio de Zwitser voorbij, terwijl ook Torres langs Aegerter kwam. Dat duurde echter niet langer dan een ronde, want Aegerter passeerde de Spanjaard weer. Torres, vorig jaar nog winnaar op de Sachsenring, ging twee ronden later vanaf de vijfde plek zelfs onderuit.

Na vijf ronden leek de race om de zege te gaan tussen Kallio en Aegerter, die een gat hadden geslagen naar Simone Corsi, Franco Morbidelli en Esteve Rabat, de kampioenschapsleider. De twee koplopers konden hun voorsprong uitbreiden en met zeven ronden te gaan waren ze ruimschoots buiten bereik van de rest. Maverick Viñales had inmiddels de aansluiting gevonden bij Corsi, Morbidelli en Rabat, waardoor de strijd om plek drie tussen vier rijders ging.

Met vier ronden te gaan leek de strijd eindelijk los te barsten, doordat Aegerter voorbij zijn Finse medekoploper reed. Een ronde verder pakte Kallio hem weer terug en leek hij direct een gaatje te slaan. Dat stond de Zwitser niet toe en in de slotronde kroop Aegerter razendsnel dichterbij. In de voorlaatste bocht van de race passeerde hij Kallio, die nog een vergeefse poging deed om terug te komen. Corsi legde uiteindelijk beslag op plek vier, voor Rabat, Viñales en Morbidelli.

In het kampioenschap blijft de top negen volledig ongewijzigd. Rabat blijft aan de leiding, maar Kallio loopt door zijn tweede plek in op de Spanjaard. Viñales ligt nog altijd op plek drie, voor Aegerter, Corsi en Tom Lühti.