Verstappen valt uit in tweede race Moskou

Max Verstappen heeft op de Moscow Raceway het einde niet gehaald tijdens de tweede race van het weekend in het Europees Formule 3-kampioenschap. De zestienjarige Nederlander, die de zes races voor dit weekend won, kende mechanische problemen. 

Verstappen startte vanaf de vierde positie, net als een dag eerder. Evenals zaterdag kwam hij niet lekker weg, maar wist hij wel zijn vierde positie vaste te houden. Vervolgens leek hij niet echt een dreiging te vormen voor de mannen voor hem, maar zijn vierde positie leek ook niet in gevaar te komen.

In de twaalfde ronde sloeg het noodlot toe. Door mechanische problemen moest Verstappen de pits in en was zijn race voorbij. Het was de zevende keer in twintig races dat hij de finish niet haalde, maar de eerste zes uitvalbeurten zaten allemaal bij de eerste tien races van het seizoen. Dennis van de Laar startte als achtste en kwam op plek negen over de finish, Jules Szymkowiak ving de race op plek vijftien aan en won twee posities.

De race werd gewonnen door Esteban Ocon, voor Antonio Fuoco, Tom Blomqvist en Lukas Auer. In het kampioenschap kan Ocon zijn voorsprong nogmaals uitbreiden, terwijl Verstappen zijn tweede plek nog niet bedreigd zag worden. Auer en Blomqvist kwamen wel een stapje dichterbij de Nederlander.