[Moto3] Uitslag Grand Prix van Duitsland

Jack Miller heeft op de Sachsenring de Grand Prix van Duitsland in de Moto3 gewonnen. De Australiër vertrok van poleposition en kwam geen moment echt serieus in gevaar. Het is de vierde zege van het seizoen voor Miller. De Nederlanders Scott Deroue en Bryan Schouten haalden de finish niet.

De Australische kampioenschapsleider Miller vertrok van poleposition en wist ook als leider de eerste bocht in te duiken. Hij werd gevolgd door Álex Márquez, met Alexis Masbou daarachter. Al in een van de eerste bochten ging vicewereldkampioen Álex Rins onderuit, waardoor zijn race voorbij was. 

Niet veel later gingen ook beide Nederlanders, Schouten en Deroue, onderuit. Schouten maakte zich bijzonder boos tegen zijn landgenoot. Het bleef niet bij wegwerpgebaren, want de negentienjarige Schouten besprong zijn leeftijdsgenoot en probeerde hem tegen de grond te werken, zonder succes. In dezelfde ronde ging ook Romano Fenati onderuit. De nummer twee in de titelstrijd kende al een moeilijk weekend, want hij was gestart als 25e.

Miller en Márquez leken al snel wat weg te rijden, alleen Masbou, Brad Binder en Danny Kent konden op een afstandje volgen. Na een kleine tien ronden sloten de drie weer aan bij de koplopers en het duurde niet lang voor Binder de tweede positie overnam van Márquez. Met nog negen ronden te rijden kon Miller weer wat wegrijden, met dit keer alleen Binder die hem kon volgen. 

Zes ronden voor het einde leken de vijf voorste rijders weer bij elkaar te komen, maar niet veel later konden Miller en Binder opnieuw wegrijden van de rest. De twee vochten het vervolgens uit om de zege, waar Binder het in de laatste bocht nog een keer probeerde. Dat was zonder succes en dus pakte Miller de zege. Voor de Zuid-Afrikaan Binder was de tweede plek wel zijn eerste Moto3-podium ooit. Masbou pakte de derde positie.

In het kampioenschap breidt Miller zijn leiding uit. De tweede positie is door Márquez overgenomen van Efrén Vázquez, die zesde werd en twee plaatsen stijgt naar plek drie. Fenati valt van twee terug naar vier en ook Rins moet een plekje inleveren.