Einde aan zegereeks Verstappen

Op de Moscow Raceway is zaterdag een einde gekomen aan de bijzonder indrukwekkende zegereeks van Max Verstappen. De zestienjarige Nederlander won de vorige zes races in het Europees Formule 3-kampioenschap, maar moest in Moskou genoegen nemen met de derde plek.

Verstappen startte in de eerste race van het weekend vanaf de vierde plek. De start was moeilijk, maar hij kon zijn positie wel vasthouden. Na enkele ronden kon de Nederlander Tom Blomqvist passeren en zo opschuiven naar de derde plaats.

Vanaf dat moment tot aan de finish leek hij af en toe richting Jordan King te kunnen rijden, maar pas in de laatste ronden kwam hij binnen een seconde van de Brit. Blomqvist kwam op momenten ook wat dichter bij Verstappen, maar zijn derde plek kwam uiteindelijk niet echt meer in gevaar.

De zege was voor Esteban Ocon, de Franse kampioenschapsleider die van poleposition begon. Hij breidt zijn voorsprong in de titelstrijd daardoor eindelijk weer wat uit, terwijl Verstappen de tweede plek verstevigt. Lucas Auer neemt de derde positie in beslag.