Weer festivalweekend in aantocht

De voetjes kunnen weer van de vloer dit weekend, want op diverse plekken in het land vinden weer festivals plaats. Zo begint in Amsterdam zaterdag het Kwaku Summer Festival (voorheen Kwakoe) in Zuidoost. Dit multiculturele evenement in het Bijlmerpark duurt vijf weekenden.

Bezoekers kunnen terecht op twee grote podia, waar zaterdag en zondag optredens zijn van onder anderen Kenny B, Gio en Keizer. Ook is er een podium met debatten, kunnen liefhebbers voetballen in het sportcomplex en is er voor kinderen sport, spel, muziek en dans in de zogeheten Kinderstad.

In het Amsterdamse Bos is zaterdag de zevende editie van het festival A Day at the Park. Op het programma, dat om 12.00 uur begint, staan ruim 40 acts op diverse podia onder wie Paul Kalkbrenner, Sunnery James& Ryan Marciano, The Opposites en Moodymann.

Het Limburgse Weert staat dit weekend in het teken van de 34e editie van Bospop. Het evenement vindt dit jaar op een nieuwe locatie plaats op het terrein Weert Noort. De organisatie verwacht per dag zo'n 9000 bezoekers, die optredens kunnen bijwonen van onder anderen Simple Minds, BLØF, Fun Lovin' Criminals en Triggerfinger.

De jazzliefhebbers kunnen al sinds vrijdag weer terecht op het driedaagse North Sea Jazz Festival in Ahoy' Rotterdam, dat nog tot en met zondag duurt. Alle 70.500 kaarten waren op voorhand uitverkocht.

Weer festivalweekend in aantocht
Weer festivalweekend in aantocht (Foto: ANP)