Italiaan Rizzoli mag WK-finale fluiten

De finale van het wereldkampioenschap voetbal tussen Duitsland en Argentinië zal worden geleid door een Italiaan. Nicola Rizzoli is door de FIFA aangesteld om de finale in goede banen te leiden. De 43-jarige scheidsrechter heeft dit WK Argentinië al twee keer eerder gefloten.

Rizzoli floot eerder dit toernooi Nigeria-Argentinië en België-Argentinië. Voor de Italiaan is het al de derde grote finale die hij mag leiden. In 2010 was hij de leidsman bij de finale van de Europa League tussen Atlético Madrid en Fulham en In 2013 floot hij de Champions League-finale tussen Borussia Dortmund en Bayern München. 

Met een wedstrijd tussen een Europees land en een Zuid-Amerikaans land werd verwacht dat Azië een scheidsrechter voor de finale mocht leveren. "Maar voor de beste wedstrijden kiezen we de beste scheidsrechters en de Italiaan zal de finale fluiten", aldus Jim Boyce, voorzitter van de scheidsrechterscommissie van de FIFA. Rizzoli floot ook op dit WK het duel tussen Nederland en Spanje. De Algerijn Djamel Haimoudi is al eerder aangewezen voor de wedstrijd om de derde plaats.