Bouwman trainer Zuid-Koreaanse schaatsploeg

Eric Bouwman stopt als trainer van Jong Oranje en gaat aan de slag als hoofdcoach van de nationale schaatsploeg van Zuid-Korea. De 41-jarige Groninger heeft een contract getekend tot en met de winterspelen van 2018 in Pyeongchang, meldt de KNSB vrijdag. Jeroen van der Lee volgt Bouwman op bij Jong Oranje.

Bij Zuid-Korea gaat Bouwman onder meer wereldtoppers Sang-Hwa Lee, Tae-Bum Mo en Seung-Hoon Lee trainen. "Het wordt een enorme uitdaging om mijn werkwijze en visie in Zuid-Korea te integreren", zegt de coach in een persbericht. "Daar komt bij dat de zomer al bijna voorbij is. Het zal daarom vooral eerst een kwestie zijn van veel observeren en nadenken hoe ik de juiste mix tussen beide culturen kan creëren."

Bouwman kan Jong Oranje met een goed gevoel achterlaten. "Natuurlijk verlaat ik de groep met pijn in het hart, maar Jeroen, die de laatste jaren al meedraaide als assistent-trainer, kan dit uitstekend voortzetten. Jeroen was meer dan een assistent, we deden het echt samen. Afgelopen seizoen leidde deze goede samenwerking tot het beste WK junioren in de Nederlandse geschiedenis."