'NN Group zet 240 miljoen opzij voor bonussen'

Nationale-Nederlanden heeft ongeveer 240 miljoen euro aan aandelen opzij gezet die bestemd zijn als bonussen voor de toplaag van de verzekeraar. Dat is drie procent van het totale aantal aandelen van de sinds vorige week beursgenoteerde NN Group. NRC Q meldt dat vrijdag na de prospectus van de beursgang te hebben doorgespit.

Als de aandelen allemaal bij het topkader van ongeveer honderd personen terecht zouden komen, betekent dat per persoon een gemiddelde bonus ter waarde van 2,4 miljoen euro. Dat bedrag wordt over meerdere jaren uitgespreid.

De bonus per persoon zal waarschijnlijk wel wat lager uitvallen omdat een deel van de aandelen in een spaarpotje voor lager personeel komt en een deel bestemd is voor de uitkering van eerder toegekende bonussen, schrijft NRC Q. Als de beurskoers schommelt, wordt het spaarpotje van NN Group meer of minder waard. De toplaag van NN Group kan overigens ook nog een bonus in cash tegemoet zien.

NN Group betrad vorige week de beursvloer. Eigenaar ING moest zijn verzekeringstak verkopen van Brussel omdat de bank staatssteun had ontvangen tijdens de crisis. Voor het einde van 2016 moeten alle aandelen zijn verkocht.