3 getinten slaan Oranje-fan in elkaar

De politie van Zwijndrecht is naarstig op zoek naar drie getinte mannen. De 'helden' hebben zaterdag een 26-jarige man in elkaar geslagen omdat hij het had aangedurfd 'Hup Holland Hup' naar een van te roepen.

De jongeman was zaterdagavond onderweg naar een vriend om daar voetbal te gaan kijken. Hier riep hij vrolijk 'Hup Holland Hup'. Dat viel uiteraard niet in goede aarde, want een onbekende man liep dreigend op hem af.

Deze man liep naar de Oranje-fan en sprak hem aan met de vraag zijn woorden te herhalen. Laatstgenoemde herhaalde zijn vrolijke woorden, wat hem direct een paar klappen opleverde.

Het slachtoffer probeerde weg te vluchten, maar werd getackeld. Hierna kwamen nog twee mannen die op de Nederlander bleven inschoppen. Uiteindelijk wist de Oranje-fan te ontkomen.

De gealarmeerde politie was snel ter plaatse, maar trof de drie medelanders niet meer aan. Zij zijn nu naarstig op zoek naar drie getinte mannen van rond de 25 jaar. Een van hen is een dikzak, maar ze praatten allen wel goed Nederlands.