Hinder vakantiegangers door werkzaamheden

Vakantieverkeer dat dit weekeinde op pad gaat, moet er rekening mee houden dat ze later op hun bestemming aankomen. Door werkzaamheden zijn op diverse plaatsen rijstroken of complete wegen dicht. Daarvoor waarschuwt Rijkswaterstaat donderdag.

De hele vakantieperiode kan het extra druk zijn rondom Maastricht vanwege de aanleg van de A2-tunnel en de ombouw van knooppunt Kruisdonk ten noorden van de stad.

Dit weekeinde komen daar ook nog werkzaamheden bij op onder meer de A1, A12, A13 en A50. Op de A1 tussen Eemnes en knooppunt Muiderberg worden de liggers voor een ecoduct over de weg geplaatst. Bij Utrecht op de A12 worden verschillende bruggen gerenoveerd. De meeste werkzaamheden vinden overigens 's nachts plaats.

Het zuiden van Nederland heeft vanaf vrijdagmiddag vrij. Sinds vorige week heeft het noorden van het land al vakantie. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers goed geïnformeerd op weg te gaan en de actuele verkeersinformatie te volgen.

De ANWB verwacht overigens dat komende weekeinde de grote uitloop van vakantiegangers nog niet begint. Dat gebeurt vermoedelijk een week later.