Justin Bieber moet om leren gaan met woede

Justin Bieber moet in therapie. Een cursus woedebeheersing van twaalf weken maakt deel uit van het akkoordje dat de popzanger woensdag sloot met justitie. Met de schikking ontloopt Bieber vervolging wegens vandalisme. In januari smeet de 20-jarige zanger eieren naar de woning van zijn buurman in Los Angeles.

De schikking behelst bovendien een taakstraf van vijf dagen, schrijft entertainmentwebsite TMZ. Waarschijnlijk gaat Bieber afval prikken of graffiti verwijderen. De Canadees is geregeld zelf in de weer met een spuitbus, wat hem in onder meer Australië en Brazilië niet in dank werd afgenomen.

Naast de taakstraf en verplichte therapie ging Bieber akkoord met een proeftijd van twee jaar. Dat betekent dat de popzanger, die de laatste maanden geregeld in aanraking met justitie komt, de komende twee jaar op zijn tellen moet passen. Ook moet Bieber zijn portemonnee trekken voor zijn buurman. De man krijgt bijna 81 duizend dollar van de Canadees.

De schade die de zanger aan het optrekje toebracht werd aanvankelijk op zo'n twintigduizend dollar geschat. De rechter bepaalde woensdag echter dat Bieber veel meer schade toebracht met zijn smijtactie, omdat het optrekje van zijn buurman 'een droomhuis' was.

Bieber mag tot slot niet meer in contact komen met zijn buurman. Dat is waarschijnlijk geen probleem, de zanger heeft inmiddels een ander onderkomen gevonden in Los Angeles. Realityster Khloé Kardashian kocht Biebers optrekje in maart.