Ex-verdachte Puttense moordzaak vast in xtc-zaak

Een van de twee mannen die vastzaten voor de Puttense moordzaak is aangehouden nadat bij een inval in een loods in Putten grondstoffen voor xtc-pillen waren gevonden. De verdachte, Herman du Bois, is een van de zeven verdachten die vorige week donderdag werden opgepakt, meldt Omroep Gelderland woensdag.

Een woordvoerder van de politie wil niets zeggen over de identiteit van de verdachten en verwijst voor verdere informatie naar een persbericht dat vorige week over de zaak werd verstuurd.

Du Bois zit volgens de omroep in volledige beperkingen, wat inhoudt dat hij alleen zijn advocaat mag spreken. Hij zou de loods aan de Matseweg, waar de grondstoffen werden gevonden, hebben gehuurd. De politie onderzoekt nog welke rol hij had bij de productie en handel in xtc. Bij het onderzoek werden op veertien plaatsen aanhoudingen gedaan of doorzoekingen verricht.

Herman du Bois en Wilco Viets zaten zeven jaar vast voor de moord op de 23-jarige stewardess Christel Ambrosius in 1994. In 2002 werden ze in een herzieningszaak alsnog vrijgesproken. In 2008 werd Ronald P. opgepakt. Hij werd in hoger beroep veroordeeld tot achttien jaar cel.