Man op de horens bij stierenrennen Pamplona

Bij het jaarlijkse stierenrennen in het Spaanse Pamplona is maandag een man op de horens genomen. In totaal zijn vier Spanjaarden voor verwondingen naar een ziekenhuis gebracht, aldus het Spaanse Rode Kruis. De ongelukkige waaghals werd ingehaald door de stier, die zijn hoorn door het dijbeen van de man joeg. Volgens de regionale autoriteiten zijn geen van de vier er ernstig aan toe.

Het negendaagse San Fermin-festival begon zondag met vuurwerk en een feest, maar alles draait in feite om het stierenrennen. De komende acht dagen om 08.00 worden de stieren losgelaten in de smalle straatjes van Pamplona. Aan het einde van het parcours ligt de arena, waar een toreador het vervolgens opneemt tegen de stier. Ondanks de vele gewonden die er elk jaar vallen en het verzet tegen de stierengevechten door dierenrechtenactivisten, is het evenement nog altijd mateloos populair.

De meeste gewonden vallen als mensen struikelen en worden overlopen door de massa. Sommigen worden echter door de ruim zeshonderd kilo wegende stieren op de hoorns genomen of vertrapt. Sinds 1924 zijn daarbij vijftien mensen om het leven gekomen.