'Oud-manager ziekenhuis toucheert tonnen'

Een oud-manager van de Isala-klinieken in Zwolle heeft dit jaar bij zijn ontslag een 'opmerkelijk hoge' vergoeding meegekregen. Hij ontving na zijn gedwongen vertrek een vergoeding van 340 duizend euro. Daarnaast kreeg hij een jaarinkomen van net geen 167 duizend euro mee, zo meldt RTL Z maandag na eigen onderzoek.

De ziekenhuismanager heeft meer geld gekregen dat het geval zou zijn geweest als de Isala-Klinieken het contract via de kantonrechtersformule zou hebben ontbonden. In dat geval had hij maximaal anderhalf jaarsalaris gekregen, zo berekende RTL Z. Onduidelijk is waarom de vergoeding hoger is uitgevallen.

Het is niet voor het eerst dat het ziekenhuis uit Overijssel in het nieuws komt vanwege hoge vertrekpremies. In 2011 werd 160 duizend euro uitgekeerd aan een psychiater, na een langlopend intern conflict. Een jaar later moest de kliniek 1,6 miljoen euro betalen aan een thoraxchirurg. Een woordvoerder van het ziekenhuis kon tegen RTL Z niets zeggen over de omstandigheden rond het ontslag.