Verstappen: "Supermooi om na mijn vader zelf te winnen"

Max Verstappen won zondag de Zandvoort Masters of Formula 3 en trad daarmee in de voetsporen van zijn vader. Jos won de prestigieuze race in 1993, wat het begin was van zijn loopbaan in de Formule 1.

'Supermooi' was het meest gebruikte woord door de pas zestienjarige Verstappen. "Het is supermooi om hier 21 jaar na mijn vader zelf te winnen. Ik zat heel erg goed in de race en het is echt een supermooi gevoel om het voor eigen publiek voor elkaar te kunnen krijgen", aldus Verstappen, die in het EK Formule 3 dit jaar grote indruk maakt in zijn debuutjaar in de autosport.

"Ik had een goede start, maar deed wel wat voorzichtig. Doordat ik voor een ander team moest rijden dan normaal had ik nog weinig ervaring met deze auto, en dus begon ik zonder veel risico." Omdat de regels voor het EK dit jaar anders zijn kon hij niet voor Van Amersfoort Racing starten, zijn vaste team. In plaats daarvan kwam hij in Zandvoort uit voor het Duitse Motopark. "Ik wilde een klein gaatje opbouwen en banden sparen in het begin, om in de laatste rondjes nog even te knallen. Dat is wel gelukt denk ik zo", sprak Verstappen voor de camera van RTL.

Oudere volgers van de autosport kunnen zich wellicht 1993 nog herinneren, toen vader Jos de race won en met een Nederlandse vlag in zijn hand de ereronde reed. Datzelfde deed Tom Coronel toen hij in 1997 de race op zijn naam schreef. Max stopte tijdens zijn ereronde om ook een vlag in ontvangst te nemen. "Dat was afgesproken werk ja. Ik heb hier al een tijd van gedroomd, maar natuurlijk vooral sinds ik dit jaar Formule 3 ben gaan rijden."