[1/4 finale] Uitslag Frankrijk - Duitsland

Duitsland heeft zich vrij eenvoudig geplaatst voor de halve finale van het wereldkampioenschap voetbal. In een weinig hoogstaand duel werd in de kwartfinale Frankrijk dankzij een doelpunt van Hummels met 0-1 opzij geschoven. In de halve eindstrijd wacht de winnaar van het duel tussen Brazilië en Colombia.

Duitsland begon goed aan de wedstrijd en kwam er meteen enkele malen dreigend uit. Net op het moment dat Frankrijk in de wedstrijd leek te komen sloeg de ploeg van bondcoach Löw toe. Kroos mocht na ruim tien minuten een vrije trap nemen en vond daarbij het hoofd van Hummels die via de onderzijde van de lat de 0-1 binnen kon koppen.

Frankrijk kon er bitter weinig tegenover stellen en pas na een half uur spelen werd het gevaarlijk voor het Duitse doel. Neuer stopte een goede inzet van Valbuena en Hummels lag dwars toen Benzema de afvallende bal voor zijn voeten kreeg. Duitsland stelde er enkele speldenprikjes tegenover, maar gevaarlijk werd het tot de pauze niet meer.

Na rust moest Frankrijk komen en het zette Duitsland meteen onder druk. Het zorgde ervoor dat de Duitse aanvallers meer ruimte kregen, maar zij speelden de mogelijkheden niet goed uit. Na een uur kreeg Frankrijk via Matuidi een goede mogelijkheid, maar zijn schot stuitte op de vuisten van Neuer. Duitsland had via Schürrle tot tweemaal toe de mogelijkheid om de 0-2 aan te tekenen, maar hij faalde. In de slotminuut van de blessuretijd had Benzema nog de kans op de gelijkmaker, maar de Franse spits stuitte op een hand van Neuer, waardoor Duitsland de eerste halve finalist is.