'Pedo ontvlucht woning Amersfoort'

Pedoseksueel Sytze van der V. heeft dinsdag zijn woning in Amersfoort verlaten. Hij wil de nacht elders doorbrengen, zo meldt RTV Utrecht. De politie wil hem tijdelijk op een ander, veilig adres onderbrengen. Maar daar heeft hij volgens de regionale omroep geen zin in. "Ik laat me niet opsluiten."

Op het blog van Van der V. is te lezen dat de politie hem een 'vakantie' heeft aangeboden in een 'safe house'. "Zodat ik tot rust kan komen. Dat is de theorie, maar als ik mijn huis uitga en op een ander adres ga wonen ben ik 'verhuisd' en kan Amersfoort me uitschrijven. Dan zijn ze van het probleem af", schrijft hij.

Van der V. woont in een flat in het Soesterkwartier boven een kinderdagverblijf. Dat is bewoners in het verkeerde keelgat geschoten en ze protesteren dan ook al tweeënhalve week tegen de de komst van de pedoseksueel naar hun stad.

Vorige week dinsdag stelden omwonenden burgemeester Lucas Bolsius (CDA) een ultimatum. Van der V. moest binnen een week vertrekken anders zou zijn veiligheid niet langer worden gegarandeerd. De bewoners zijn van plan om dinsdagavond naar het gemeentehuis te trekken voor een gesprek met de burgemeester over het ultimatum.

Bewoners van de flat waar de pedoseksueel woont, gaan dinsdagmiddag in gesprek met Bolsius. Bij het gesprek zijn agenten en medewerkers van het Openbaar Ministerie aanwezig, staat in een brief aan de bewoners van de flat.